Jeugd van Tegenwoordig-rapper gaat acteren

Faberyayo, een van de rappers van De Jeugd van Tegenwoordig, maakt zijn acteerdebuut in Hartenstraat. Pepijn Lanen, zoals hij werkelijk heet, speelt in de Nederlandse romantische komedie over de hippe Negen Straatjes in Amsterdam een piepklein rolletje als rapper. Dat maakte producent Just Film maandag bekend.

Ook travestiet Mayday is aan de cast toegevoegd, evenals acteurs Kees Boot, Dirk Zeelenberg, Gigi Ravelli en Anne-Marie Jung.

Het speelfilmregiedebuut van Sanne Vogel speelt zich af in de Amsterdamse Hartenstraat, waar iedereen elkaar kent. Daar woont traiteur Daan, gespeeld door Marwan Kenzari, die na de scheiding van zijn vrouw Inge, een rol van Stacey Rookhuizen, teleurgesteld is in de liefde.

De modieuze Katje en hippe Thomas, rollen van Bracha van Doesburgh en Benja Bruijning, openen er een modewinkel. De tegenpolen Daan en Katje vliegen elkaar regelmatig in de haren, maar lijken elkaar stiekem toch ook erg leuk te vinden.

De opnames van Hartenstraat zijn momenteel aan de gang in Amsterdam. De film verschijnt volgend voorjaar in de bioscoop.


Jeugd van Tegenwoordig-rapper gaat acteren (Foto: Novum)