Vrouw bij Capitool had 'contact met Obama'

De 34-jarige vrouw die donderdag na een achtervolging in haar auto door de politie in Washington werd doodgeschoten was depressief. Dat heeft haar moeder donderdagavond gezegd tegen NBC News.

Idella Carey zei dat haar dochter Miriam een depressie had gekregen nadat ze in augustus vorig jaar was bevallen van een dochter. "Ze werd ziek. Ze was depressief, ze werd opgenomen." Idella Carey zei dat haar dochter niet gewelddadig was. Ze had geen idee wat haar dochter donderdag in Washington te zoeken had; ze dacht dat haar dochter met haar kind een afspraak bij een dokter had in Connecticut.

ABC News berichtte dat Miriam Carey mondhygiëniste was. Haar baas, tandarts Steven Oken, zei dat zij 'altijd blij' was. "Ik had in geen miljoen jaar kunnen denken dat zij zoiets zou doen."

Miriam Carey had haar dochter Erica bij zich in de auto toen ze de omgeving van het Witte Huis en het Capitool op stelten zette. Uiteindelijk werd ze doodgeschoten; haar kind raakte niet ernstig gewond.

Update 21.30 uur
De vrouw die donderdag na een achtervolging werd doodgeschoten bij het Capitool in Washington leed aan waanbeelden. Ze dacht dat ze in contact stond met president Barack Obama. Dat heeft een bron bij het onderzoek vrijdag gezegd.

Volgens de bron kampte de 34-jarige Miriam Carey de afgelopen tien maanden met psychische problemen. Ze had onder meer gezegd 'dat er sprake was van communicatie tussen haar en de president', zei de bron.  

Carey leek donderdag op een gegeven moment in Washington ingesloten te zijn door de politie, maar wist toch weer weg te rijden. Ze ramde daarbij een auto van de Secret Service. Niet veel later schoot de politie haar dood.