Trajectcontrole A2: 336.000 boetes

De nieuwe trajectcontrole op de A2 van Utrecht naar Amsterdam die in juli van start is gegaan, heeft al ruim 116.000 boetes opgeleverd. In de tegenovergestelde richting wordt op de A2 al sinds vorig jaar gecontroleerd. In de afgelopen vier maanden zijn op het stuk snelweg in totaal bijna 336.000 bekeuringen voor te hard rijden uitgedeeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het traject leverde de afgelopen periode de meeste snelheidsovertredingen op. Op de tweede plaats in de snelheidsovertredingenranglijst staat de A4 richting Leidschendam. Daar werden in het tweede tertiaal ruim 306.000 boetes uitgedeeld. De trajectcontroles op de A10, A13, A20 en in Zeeland zijn deels uitgezet wegens onderhoud.

In de maanden mei, juni, juli en augustus zijn in totaal ruim 2,8 miljoen boetes uitgedeeld voor te hard rijden. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal nog op 2,6 miljoen boetes.

Het aantal boetes voor parkeren, door rood licht rijden en verkeersovertredingen als het niet dragen van een gordel of helm zijn juist afgenomen. In totaal werden in de zomermaanden ruim 3,4 miljoen boetes uitgedeeld. Vorig jaar in die periode werden 3,2 miljoen mensen op de bon geslingerd.