Italiaanse kranten loven Ajax

De Italiaanse kranten loven het spel van Ajax in het Champions Leagueduel tegen AC Milan. "Ajax ging goed om met de manier van spelen van Milan en was verreweg de gevaarlijkste ploeg", schrijft de Gazzetta dello Sport over het 1-1 gelijkspel dinsdag in Amsterdam. Mario Balotelli maakte het verschil.

"De thuisploeg nam in de negentigste minuut de leiding via Stefano Denswil, maar Mario gebruikte al zijn sluwheid om een penalty te krijgen en te benutten. Daarmee bracht hij de Ajaxfans tot zwijgen", vervolgt de Italiaanse sportkrant, die Ajax aanvankelijk meer aanspraak op een zege zag maken.

"Ajax domineerde in de eerste 45 minuten. Ze speelden de bal goed rond, verlegden het spel vaak en zorgden met voorzetten voor gevaar. Milan had moeite om de bal in de ploeg te houden en toonde een gebrek aan ideeën."

Volgens de Gazzetta zorgde enkel Balotelli voor gevaar namens Milan. "Hij was de gevaarlijkste Milan-speler toen de ploeg na rust meer drang naar voren toonde. Mario probeerde het uit een vrije trap en raakte met een schot de lat."

Toch ging het bijna mis voor de bezoekers. "Ajax kreeg een hoekschop en Denswil sprong hoger dan iedereen om wat de winnende leek te zijn binnen te koppen. Maar terwijl de seconden wegtikten kreeg Milan genereus een strafschop toegekend."

Ook Corriere dello Sport vindt dat de bezoekers de scheidsrechter dankbaar mogen zijn. "De arbiter spaart AC Milan", opent de krant. "Balotelli redde Milan van de nederlaag. De penalty zal ongetwijfeld sterk worden betwist door de Nederlanders."