Speel Windows 8-games op Xbox One

Naoyuki Isogai, Director van de Microsoft Xbox Marketing Group in Japan, heeft tijdens een interview met GameRevolution aangegeven dat het voor ontwikkelaars weinig moeite kost om content, die ontwikkeld wordt voor Windows 8, ook uit te brengen op Xbox One.

Een begin was natuurlijk al gemaakt door met dezelfde interface op hun apparaten overal een soortgelijke ervaring te kunnen bieden. Daarnaast benadrukte Microsoft al op eerdere presentaties dat het hun doel is om één en dezelfde content te gaan bieden op al hun platformen. Het bleef echter een lange tijd angstvallig stil omtrent deze ontwikkeling, tot nu dan.

“Xbox One draait ook op Windows, dus de technologie om te ontwikkelen is ongeveer geljik aan die van Windows 8. Windows-apps worden namelijk ontwikkeld in Visual Studio. Daarbij komt dat, als iemand een game ontwikkelt voor Windows 8, ze met vrijwel dezelfde code de game over kunnen zetten naar Xbox One. Het is aan de ontwikkelaars of men dit wil gebruiken of niet.", aldus Isogai.

Toen er later nog eens specifiek naar gevraagd werd of software die ontwikkeld is voor Windows 8 overgezet zou kunnen worden naar Xbox One antwoordde Isogai: "Ja, het is vrijwel dezelfde code".

XboxOne Dashboard