Damascus 'strijdt tegen kannibalen en sadisten'

De Syrische regering bevecht met Al-Qaida verbonden strijders die er niet voor terugschrikken hun tanden in mensenharten te zetten en nog levende tegenstanders in mootjes te hakken. De afgehakte ledematen worden vervolgens naar nabestaanden gestuurd, beweert de Syrische minister van buitenlandse zaken. Minister Walid al-Moallem deed dat gruwelrelaas maandag in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

In het VN-hoofdkwartier in New York beschuldigde Al-Moallem en passant de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk ervan te beletten dat de echte daders van de aanvallen met chemische wapens in zijn land worden aangewezen. 'Terroristen' die het in de burgeroorlog opnemen tegen het regeringsleger zijn met chemisch wapentuig uitgerust, beweerde de minister. Welk land deze opstandelingen die verboden wapens ter hand heeft gesteld liet hij in het midden.

De Amerikaanse president Barack Obama hield de Algemene Vergadering vorige week nog voor dat de regering van president Bashar Assad de bloedige gifgasaanval van 21 augustus op haar geweten heeft.