Nieuw programma hield Gordon spiegel voor

Gordon werd door het programma Effe Geen Cent te Makken flink met zijn neus op de feiten gedrukt. "Het gemak waarmee je normaal geld uitgeeft, was er opeens niet meer", vertelt de zanger in De Telegraaf. Samen met Gerard Joling moest Gordon een maand lang rondkomen van een AOW-uitkering.

"Nu moesten we echt kliekjes eten en overal op beknibbelen", gaat Gordon verder. "Ik heb me gerealiseerd hoe goed ik het heb." De twee raakten aan het begin van de maand al een groot deel van hun budget kwijt door na de verjaardag van Jolings moeder een paar kroegen in te duiken en vervolgens een taxi naar huis te nemen. Het ritje kostte hen 130 euro. "Daar hebben we de rest van de maand flink last van gehad", aldus Joling. "Op een gegeven moment was er nog zo weinig geld dat we alleen maar een tartaartje en sla konden eten. De zak aardappels die we in het begin in de aanbieding hadden gekocht, was toen al op."

De heren willen met Effe Geen Cent te Makken, dat vanaf volgende week op tv komt, ook aandacht vragen voor het Nationaal Ouderenfonds en werkten zichzelf naar eigen zeggen 'uit de naad' in de ouderenzorg. "Ik ben erg onder de indruk van een gesprek met homoseksueel Theo", aldus Gordon. "Hij is 81 en heeft drie jaar geleden de liefde van zijn leven verloren. Hij is moederziel alleen en wordt uigescholden op straat. Ik kan het niet helpen vooruit te denken. Hoe gaat het met mij als ik zo oud ben?"