[Video] Roltrap lanceert hooligans

Herrieschoppende hooligans zijn in het Zweedse Helsingborg van een koude kermis thuisgekomen. Vlak voordat het op het station tot een confrontatie tussen politie en hooligans zou komen, ging een roltrap waar de 'supporters' op stonden ineens veel sneller. Dat meldt de NOS.

De luidruchtige voetbalfanaten uit Malmö begaven zich na de wedstrijd naar het station. Een aantal van hen klom daar op de leuning van de roltrap. Toen de politie wilde ingrijpen, werd de sterke arm op miraculeuze wijze geholpen door de roltrap, die versnelde en de hooligans bliksemsnel naar beneden transporteerde. Het is niet bekend of hierbij gewonden zijn gevallen.

De reden voor de plotselinge versnelling van de roltrap is nog niet bekend. Boze voetbalfans menen dat een beveiligingsmedewerker op het station de trap bewust fors harder heeft laten draaien, om de menigte zo snel mogelijk op het perron te krijgen. Op Facebook wordt door enkele Malmöfans al een beloning van 5000 kronen (ongeveer 575 euro) uitgeloofd voor degene die de bewuste bewaker verlinkt.

De Zweedse krant Helsingborgs Dagblad betwijfelt echter dat er sprake zou zijn van opzet. Volgens een journalist kunnen overbelaste roltrappen ook uit zichzelf versnellen. Sommige roltrappen zouden zelfs van richting kunnen veranderen als er te veel mensen tegelijk op staan.


Hooligans op topsnelheid naar beneden