iPad 5 vermoedelijk ook in het grijs

De iPad 5 is vermoedelijk de eerste in de tabletreeks die in het grijs op de markt komt. Techwebsite sonnydickson.com heeft foto's van het nieuwe tablet online gezet. De iPad 5 zou qua vorm het meest lijken op de iPad Mini. Apple heeft nog geen nieuwe versie van zijn tablet, dat momenteel alleen in het zwart of wit verkrijgbaar is, aangekondigd.

Mocht de iPad 5 inderdaad in het grijs op de markt komen, dan is het niet het eerste product van Apple in die kleur. De iPhone 5S, die in Nederland nog niet verkrijgbaar is, is onder meer in het donkergrijs en goud verkrijgbaar.

Uit de foto's wordt niet duidelijk of de iPad 5, net als de iPhone 5S, over een vingerafdruksensor beschikt. De sensor kan gebruikt worden voor betalingen via bijvoorbeeld de App Store. Duitse hackers toonden zondag aan dat een vingerafdruk relatief gemakkelijk na te bootsen is.

Apple verliest vrij snel marktaandeel op het gebied van tablets. In de eerste twee kwartalen van dit jaar werden 14,6 miljoen iPads verkocht. Dat waren er vorig jaar nog zeventien miljoen. Ondertussen rapporteerde onderzoeksbureau IDC begin augustus dat het aantal Android-tablets van verschillende bedrijven met 163 procent toegenomen naar ruim 28 miljoen tablet.

Volgens verschillende techwebsites wordt de iPad 5 samen met een vernieuwde iPad Mini volgende maand gepresenteerd. Vermoedelijk komt dit kleine tablet in verschillende kleuren op de markt. Vorig jaar werden de iPad 4 en iPad Mini ook in oktober onthuld.