'Nog meer doden in nieuwe seizoen Game of Thrones'

Acteur Kit Harington zegt dat in het vierde seizoen van Game of Thrones meer personages overlijden dan in voorgaande seizoenen. "Je zou denken dat ze het wat rustiger aan doen met het aantal doden, maar dat doen ze niet", zegt de acteur in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Harington, die in de serie te zien is als Jon Snow, wil niet verklappen wie er overlijden. Volgens de 26-jarige acteur laten de schrijvers zo veel personages doodgaan om tegendraads te zijn. "Het is een goed idee om het aantal doden te verminderen en daarom vermoorden ze meer mensen dan ze ooit hebben gedaan."

Ook licht de acteur een tipje van de sluier op over de relatie van zijn personage met Ygritte. "Ons verhaal komt het dichtst bij een liefdesverhaal", vergelijkt Harington de verhaallijnen in de show met elkaar.

De vierde reeks van de serie, waarin ook Carice van Houten weer te zien is, wordt vanaf volgend voorjaar in de Verenigde Staten uitgezonden. In Nederland is Game of Thrones te zien op televisiezender HBO.