Uitslag PSV - Ajax

PSV is de nieuwe koploper in de Eredivisie. Het was in eigen huis veel te sterk voor Ajax. Het werd 4-0 voor de Eindhovenaren.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten kreeg het de eerste goede mogelijkheid toen Toivonen alleen voor keeper Vermeer opdook. Die kwam snel zijn doel uit en wist zo een vroege achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. Daarna kreeg Depay een paar kansen, onder meer vrije kopkans, deze werden echter niet benut. Na de flitsende start van PSV nam Ajax het initiatief over. Onder meer inzetten van Van Rhijn en Krkic werden door Zoet gekeerd.

Na rust was het weer PSV wat de bovenliggende ploeg was en nu werd er wel geprofiteerd. Een schot van Schaars werd nog door Vermeer gekeerd, even later liet hij de bal bij een voorzet van Depay knullig uit zijn handen glippen. Matavz profiteerde en zorgde voor de 1-0. De organisatie was daarna volledig weg bij de Amsterdammers en daar maakte PSV optimaal gebruik van. Willems schoot via Moisander de 2-0 binnen en een paar minuten later scoorde Hiljemark door de bal in de bovenhoek te krullen.

Nadat ook nog eens de buitenspelval faalde zorgde Park voor de 4-0. In het restant van de wedstrijd geloofden beide ploegen het wel. PSV drong niet meer aan en Ajax deed vooral aan schadebeperking.

PSV-speler Tim Matavz juicht na het maken van de 1-0, Ajax-speler Niklas Moisander baalt. (foto: Pro Shots)