Betere seks met padvindergedrag

Waarde heren, we dienen ons niet langer meer als een lompe hork te gedragen. Nee, we moeten juist als een brave Hendrik door het leven gaan. Uit een grootschalig, Brits onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die oude dametjes helpen oversteken een beter seksleven hebben.

Onderzoekers van de universiteiten van Liverpool en Nottingham hebben onderzoek gedaan bij 32 vrouwen en 35 mannen. Hun werd gevraagd de aantrekkelijkheid van het andere geslacht te beoordelen aan de hand van een lijstje met eigenschappen. Onder die kwaliteiten bevonden zich dingen als 'boodschappen doen voor bejaarden' en 'oudjes helpen oversteken'. Ook egoïstische dingen stonden in de lijst.

En wat blijkt nu? Dames krijgen eerder een natte voeg van brave mannetjes, mannen die oude dametjes helpen of een dagje meedraaien in een gaarkeuken. Zij worden aantrekkelijker gevonden. Het maakt hierbij niet uit of het om een langdurige relatie of slechts een onenightstand gaat.

Deze vlieger gaat ook op voor behulpzame vrouwen, zij het in mindere mate. Volgens wetenschappers is barmhartigheid de sleutel tot overleven. Wie zich vrijwillig inzet voor anderen, zou namelijk over goede genen beschikken en gezonde kinderen kunnen verwekken.