Gerrie Mühren (67) overleden

In zijn woonplaats Volendam is Gerrie Mühren overleden. Hij is 67 jaar geworden. De oud-voetballer van Ajax leed aan MDS, een beenmergziekte. Tot de ziekte zich openbaarde, was Mühren scout bij de Amsterdamse club. Mühren speelde ook bij FC Volendam, Real Betis, MVV, het Japanse Seiko en FC Dordrecht. Hij kwam tien keer uit voor het Nederlands elftal.

De oudste van de gebroeders Mühren debuteerde op 8 september 1968 voor Ajax in de wedstrijd tegen Fortuna SC (2-0). Hij was in de jaren zeventig een onvervalste basiskracht in de ploeg die drie keer de Europa Cup I won. Ook buiten Amsterdam werd de klasse erkend van Mühren.

Zijn fijnbesnaarde techniek, loopvermogen én zijn opofferingsgezindheid werden door velen geroemd. "Gerrit beschikt over z’n goede traptechniek dat hij met de bal de veters uit je schoenen kan halen", liet Willem van Hanegem ooit optekenen. In totaal speelde Mühren 298 wedstrijden voor Ajax. 

In 1976 ging Mühren voetballen voor Real Betis Sevilla. In zijn eerste seizoen won hij de beker en werd de middenvelder direct uitgeroepen tot de beste speler in de Primera División. De Volendammer stopte in 1985 met het spelen van betaald voetbal. Na zijn carrière als speler was Mühren scout voor Ajax en gaf hij met zijn broer Arnold voetbalclinics aan de jeugd.