Schade bij nachtelijke verkoop game

Bij zeker twee winkels heeft de nachtverkoop van het computerspel Grand Theft Auto 5 voor winkelschade gezorgd. Tientallen winkels waren maandagnacht geopend voor de lancering van de populaire actiegame. In Tilburg werd het rolluik voor de Saturn flink ontzet, en in Amsterdam moest zelfs de politie eraan te pas komen.

Bij de Media Markt in Amsterdam-Noord stonden honderden mensen te wachten, meldt RTV Noord-Holland. Toen de winkel precies op middernacht zijn deuren opende stormden de gamers naar binnen. Hierbij zouden flink wat displays omver zijn gelopen. Na ingrijpen van de politie kon de verkoop verdergaan.

Ook in Tilburg konden gamers hun geduld niet in toom houden toen het rolluik voor de Saturn omhoogging. Er werd flink geduwd en het luik raakte beschadigd, meldt Omroep Brabant.

Bij veel andere winkels is de nachtelijke verkoop rustig verlopen. Tientallen tot wel honderden gamers trotseerden de regen om als eerste een exemplaar van de nieuwe Grand Theft Auto te bemachtigen. De productie van de actiegame heeft naar verluidt 201 miljoen euro gekost. Hiermee zou het de duurste game zijn die ooit is gemaakt.