Bijna 1,5 miljoen kijkers De Man met de Hamer

De eerste aflevering van De Man met de Hamer heeft zondagavond anderhalf miljoen kijkers getrokken. De nieuwe RTL 4-dramaserie met Jeroen en Martijn Krabbé eindigt daarmee op de vijfde plaats in de lijst van best bekeken programma's van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard is in de wolken. "Anderhalf miljoen kijkers op de zondagavond is voor een geheel nieuwe Nederlandse dramaserie een hele mooie ontvangst", laat hij weten in een verklaring. "Ik ben blij voor Martijn dat zijn debuut als acteur zo succesvol is verlopen en daarnaast ben ik ook erg trots op de aanwezigheid van topacteur Jeroen en de rest van de cast."

BNN trapte het nieuwe seizoen Spuiten en Slikken zondagavond af met een gayspecial. 249 duizend mensen keken naar de aflevering, die daarmee de top 25 van best bekeken programma's van de dag niet haalde. Bovenaan staat Studio Sport, met daarin de zondag gespeelde voetbalwedstrijden in de Eredivisie, met ruim 2,6 miljoen kijkers.