Moeder Sylvie ziet duivel in Sabia

De moeder van Sylvie heeft geen goed woord over voor Sabia Engizek, de vriendin van schoonzoon Rafael van der Vaart. Dat Sabia in een interview beweerde dat Sylvie aan de lopende band vreemdging, noemt Rita Meis 'het werk van de duivel'. "En die vrouw helpt nu ook nog eens mee mijn dochters kind op te voeden. Hoe duivels wil je het hebben?"

Rita noemt Sabia's beweringen over Sylvies ontrouw onzin. "Is iedereen soms iets vergeten?", vraagt Meis zich af in een interview in weekblad Privé, waar De Telegraaf woensdag over schrijft. "Toen Sylvie volgens die verhalen de ene affaire na de andere zou hebben gehad, was zij ziek. Doodziek. Ze had kanker en was door de chemo te beroerd om uit haar ogen te kijken."

Volgens Sylvies moeder Rita Meis waren Sabia en haar dochter helemaal geen hartsvriendinnen. "Dat was wel een groot woord voor wat ze waren. Sylvie had medelijden, na de dood van Sabia's baby. Ze probeerde haar op te vrolijken met cadeautjes en leuke uitjes. Sabia kreeg de smaak te pakken en wilde zelf Sylvie worden en zijn. Ze nam haar leven steeds meer over. En uiteindelijk ook haar man."

Rita Meis vertelt dat Sylvie het initiatief nam voor de scheiding van Rafael. In december zou de presentatrice enkele familieleden hebben ingelicht over haar voornemen. "Ze kwam naar ons toe. Ze was totaal zichzelf niet. Ik dacht meteen dat het met een ziekte te maken had, want een scheiding was wel het laatste waar ik rekening mee hield."

Door de klap die Rafael tijdens de nieuwjaarsnacht uitdeelde, kwam het nieuws over de scheiding op straat te liggen. Hoewel de voetballer ontkent dat hij Sylvie geslagen heeft, is die klap volgens Rita wel degelijk gevallen. "Al zal ik niet beweren dat het moedwillig was. Dat weiger ik tot op de dag van vandaag te geloven. Zo'n jongen is Rafael niet."

Volgens Rita was er drank in het spel en werden emoties Rafael te veel. "Emoties van iemand die ineens beseft dat alles voorbij is. Tijdens die oudejaarsnacht was er door iedereen wat gedronken. Rafael is geen drinker, dus dat hoeft niet veel te zijn. Op een gegeven moment vielen er wat woorden, toen werd het hem allemaal even te veel."

Rita maakt zich grote zorgen over haar 35-jarige dochter. "Sylvie is nog maar een schim van zichzelf. Haar spontaniteit is totaal verdwenen. Haar ogen stralen een intens verdriet uit." Volgens Sylvies moeder is de presentatrice vaak in tranen. "Niet omdat ze zichzelf zielig vindt, maar omdat ze het niet begrijpt waarom dit allemaal met haar gebeurt."