Chuck Norris vindt Syrië 'valstrik'

Bommen gooien op Syrië is volgens acteur Chuck Norris geen goed plan. Volgens de 73-jarige actieheld is het gebruik van gifgas door president Bashar Al-Assad een truc om de VS een oorlog in te lokken. Amerika zal vervolgens Assad's vuile werk opknappen, de publieke opinie tegen zich krijgen en een verhoging van anti-Amerikaanse sentimenten zal het gevolg zijn, zo schrijft hij in een column voor onafhankelijke nieuwssite WorldNetDaily.

Als het aan de bebaarde acteur ligt houden de Verenigde Staten zich buiten het Syrië-conflict omdat "terwijl president Obama en het congres zich afvragen of Assad daadwerkelijk chemische wapens op zijn volk heeft gebruiken en of inmenging een goede zet zou zijn, moet Washington zich het volgende realiseren: Assad heeft sarin-gas op zijn burgers gebruikt om de Verenigde Staten als een schaakstuk zijn burgeroorlog - en dieper het Midden-Oosten - in te lokken."

Norris is duidelijk over wat er dan wél zo moeten gebeuren, zo weet hij te melden dat de aanvallen bedoeld zijn om "de support van de bondgenoten van Syrië te verhogen en wereldwijde anti-Amerikaanse sentimenten aan te wakkeren, voornamelijk in het Midden-Oosten." Verder weet hij te melden dat "als ik een van de wetten-makers was, zou ik tegen onze president zeggen dat hij op moet houden met naar dit aas te happen! Als al het bewijs ter wereld naar Assad's voordeur wijst, betekent dat nog niet dat we onze hersenen maar uit moeten zetten en ons moeten buigen naar de mindset van een dictator."

Norris is een van de weinige beroemdheden die zich uit heeft gesproken tegen actie tegen Syrië, wat in schril contrast staat met de storm aan kritiek die president George W. Bush over zich heen kreeg aan de vooravond van de inval in Irak.