PlayStation 4 volgend jaar in eigen land

Japanse gamers moeten wachten tot 22 februari op de PlayStation 4. Sony geeft de spelcomputer dit jaar niet in eigen land uit omdat het zich eerst op de westerse markt wil richten. Dat heeft de Japanse tak van Sony maandagochtend bekendgemaakt. De spelcomputer ligt eind november in de winkel in Europa en Noord-Amerika.

Volgens Sony zijn nog niet genoeg Japanse gamestudio's klaar voor de lancering van de PlayStation 4. Gamestudio's uit Europa en de Verenigde Staten zouden verder gevorderd zijn met de productie van spellen voor de nieuwe spelcomputer.

Naast spellen als Assassin's Creed IV, Watch Dogs en FIFA 14 zijn enkele spellen aangekondigd die samen met de PS4 in de winkel komen te liggen. Tecmo Koei werkt aan Dynasty Warriors 7, terwijl SEGA bezig is met een nieuw spel in de Yakuza-reeks.

In Japan komt de PS4 samen met een controller voor 41.979 yen, omgerekend 320 euro, in de winkel te liggen. In Nederland ligt de spelcomputer vanaf 29 november voor 399 euro in de winkel, terwijl de spelcomputer twee weken eerder in Noord-Amerika verkrijgbaar is.


PlayStation 4 volgend jaar in eigen land