Opnieuw protest tegen Miss World in Indonesië

Conservatieve moslims in Indonesië zijn donderdag opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen de Miss World-verkiezing die komend weekeinde wordt gehouden op Bali. Dinsdag werd ook al tegen de missverkiezing gedemonstreerd. De organisatie heeft laten weten dat de verkiezing gewoon doorgaat.

Zo'n duizend leden van de conservatief-islamitische organisatie Hizbut Tahrir Indonesië, vooral vrouwen, deden mee aan de betoging in Jakarta. Ze eisen dat de regering de missverkiezing verbiedt. De betogers kwamen samen bij het pand waar de organisatie van de verkiezing in is gehuisvest. Ze scandeerden 'Allah Akbar (God is groot)' en zwaaiden met vaandels met teksten als 'Miss World=een campagne voor culturele liberalisering' en 'Wijs Miss World af'.

Ook in andere steden, zoals Medan, Pekanbaru en Makassar, werd gedemonstreerd.

De organisatie achter de verkiezing, MNC, liet weten dat het evenement niet kan worden afgelast en dat de regering heeft toegezegd voor beveiliging te zorgen. Er zal rekening worden gehouden met de Indonesische zeden. "Ik denk dat er een misverstand bestaat", zei Hary Tanoesoedibjo van MNC woensdag. "Ik kan verzekeren dat er niets tegen onze cultuur zal indruisen. Ik zou het niet accepteren als er een bikinishow werd gehouden."