Telecombedrijven ruziŽn om Ali B

Vodafone en T-Mobile liggen weer eens met elkaar in de clinch. Vodafone is niet blij met een spotje dat T-Mobile vorige week voor de start van The Voice of Holland uitzond. Daarin werd Ali B, gezicht van T-Mobile, succes gewenst met zijn nieuwe klus als coach in de talentenjacht van RTL. Vodafone is sponsor van dat programma.

"We hebben een brief ontvangen van Vodafone", laat een woordvoerder van concurrent T-Mobile weten. "Ze dreigen met boetes en andere juridische stappen." In de bewuste commercial wordt een knipoog gemaakt naar The Voice of Holland. Ali B belt zijn bazen om toestemming te vragen deel te nemen aan de talentenjacht. Zij draaien vervolgens een voor een hun stoelen om, zoals ook in The Voice of Holland gebeurt.

"Het was een succeswens, meer niet", verdedigt T-Mobile zich. "Bovendien maakten we ook nog reclame voor de show." De Duitse telecomgigant snapt dan ook niet wat het probleem van zijn Britse concurrent is. "We snappen de commotie niet. Het is heel veel ophef om niets." Vodafone was donderdagmiddag niet direct in staat te reageren. Het management van Ali B laat weten 'in principe' niet op dit soort zaken in te gaan en ook Talpa, dat The Voice of Holland produceert, reageert nog niet.

Vodafone eist volgens T-Mobile dat de commercial niet meer wordt gebruikt. "Daar is sowieso geen sprake van", verzekert T-Mobile. "Het was een succeswens voor Ali B die we vrijdag voor de start van The Voice of Holland twee keer uit hebben laten zenden. Zoiets doe je één keer. Het filmpje is nu alleen online nog te vinden, maar daar kunnen we niets aan doen."

Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk. "De brief hangt hier aan het prikbord", zegt de woordvoerder van T-Mobile. "Wij wachten maar gewoon af."

T-Mobile noemt het gedrag van zijn concurrent onsportief. "Zij zijn met radiocommercials gekomen waarin ze ons op de hak namen." In de bewuste spotjes ging het over de 'roze concurrent' van Vodafone. Het bedrijf maakte een knipoog naar spotjes van de concurrenten. Zo werd de reclame van T-Mobile over een pizza ansjovis aangehaald.

"Wij hebben toen niet met dreigende taal, maar met een knipoog gereageerd", vertelt de woordvoerder van T-Mobile. "We hebben pizza's uitgedeeld bij het hoofdkantoor van Vodafone, maar hebben daar nooit een reactie op gehad. Ook geen bedankje voor de pizza's."