[CL] Ajax loot Barcelona, Milan en Celtic

Ajax heeft net als in de afgelopen jaren zwaar geloot voor de groepsfase voor de Champions League. De Amsterdamse club werd ingedeeld in Groep H en treft in de komende maanden FC Barcelona, AC Milan en Celtic.

Ajax heeft een nauwe band met FC Barcelona, niet alleen via Johan Cruijff, maar in het verleden hebben veel spelers voor beide clubs gespeeld. Ook huidig Ajax-coach Frank de Boer kwam uit voor beide kampioensteams. In Europees verband hebben beide ploegen nog nooit tegen elkaar gespeeld.

Tegen AC Milan hebben de Ajacieden een rijke geschiedenis. Zo klopten de Amsterdammers de Milanezen in de Champions Leaguefinale in 1995, maar verloren ook regelmatig van de Italianen. De laatste keer dat beide teams elkaar in Europees verband troffen was in 2010 toen het 1-1 in Amsterdam werd en Ajax in Milan met 0-2 won. Dit duel was het eerste Frank de Boer bij Ajax als hoofdcoach op de bank zat.

De derde tegenstander van Ajax is Celtic waar oud-Ajacied Derk Boerrigter onder contract staat. Ook de Schotten kennen een roemruchte Europese geschiedenis en deden vorig jaar in de Champions League van zich spreken door in de groepsfase thuis Barcelona te kloppen. De laatste keer dat Ajax tegen Celtic speelde was vorig jaar toen beide ploegen in de aanloop naar de nieuwe competitie tegen elkaar oefenden. Het werd toen 4-0 voor de Amsterdammers.

Ook in de andere poules van de Champions League staan enkele interessante confrontaties op het programma. Liefhebbers verheugen zich nu al op groep B waar Real Madrid en Juventus elkaar gaan treffen. Ook de confrontaties tussen Bayern München en Manchester City en die tussen in Groep F kunnen interessant worden.

Groep A

# Club
1 Manchester United (Eng)
2 Shakhtar Donetsk (Oek)
3 Bayer Leverkusen (Dui)
4 Real Sociedad (Spa)


Groep B

# Club
1 Real Madrid (Spa)
2 Juventus (Ita)
3 Galatasaray (Tur)
4 FC Kopenhagen (Den)


Groep C

# Club
1 Benfica (Por)
2 Paris Saint-Germain (Fra)
3 Olympiakos (Gri)
4 Anderlecht (Bel)


Groep D

# Club
1 Bayern München (Dui)
2 CSKA Moskou (Rus)
3 Manchester City (Eng)
4 Victoria Plzen (Tsj)


Groep E

# Club
1 Chelsea (Eng)
2 Schalke 04 (Dui)
3 FC Basel (Zwi)
4 Steaua Boekarest (Roe)


Groep F

# Club
1 Arsenal (Eng)
2 Olympique Marseille (Fra)
3 Borussia Dortmund (Dui)
4 Napoli SSC (Ita)


Groep G

# Club
1 FC Porto (Por)
2 Atlético Madrid (Spa)
3 Zenit St. Petersburg (Rus)
4 Austria Wien (Oos)


Groep H

# Club
1 FC Barcelona (Spa)
2 AC Milan (Ita)
3 Ajax (NED)
4 Celtic (Sco)