'Ook andere vrijwilligers Alpe d'Huzes dik betaald'

Naast Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal, hebben nog twee andere vrijwilligers van het sponsorevenement tienduizenden euro's aan vergoedingen gekregen. Dat heeft Alpe d'HuZes-voorzitter Johan van der Waal bevestigd, meldt De Telegraaf woensdag.

Het zou gaan om de eigenaar van een managementadviesbureau in Soest en een eigenaar van een bedrijf dat zich richt op financiële dienstverlening in Amersfoort. De ondernemers deden vrijwilligerswerk, maar declareerden volgens de krant wel grote sommen geld bij Alpe d'HuZes.

In 2011 zouden zij zogeheten mangement fees van respectievelijk 85.799 en 34.153 euro hebben ontvangen. Daarnaast werden nog duizenden euro's aan reiskosten gedeclareerd.

Vorige week werd bekend dat Van Veenendaal in 2011 ruim 160 duizend euro aan management fees inde via zijn eigen bv. Het drietal weigert het geld volgens De Telegraaf terug te storten. "Ik heb geen spijt van de door mij ingediende declaraties. Van fraude of gesjoemel is geen sprake. Onze enige fout is dat wij dit niet tijdig hebben gecommuniceerd", aldus Van Veenendaal in de krant.