FOK! wat een weer... Laatste bui in het zuiden

Boven Frankrijk ligt een lagedrukgebied en de invloed daarvan reikte net tot aan ons land. De meeste regen viel echter boven onze zuiderburen waar een buienlijn in de lengte over Vlaanderen trok. Plaatselijk viel er daar meer dan 25 millimeter.

In ons land viel er tot aan het midden van het land af en toe wat regen. In het zuiden iets meer, in het midden bleef het bij wat gedruppel, echter nabij Haarlem ontstond er toch nog heel verrassend een forse bui die bij mij in een paar minuten 4 millimeter opleverde. Vandaag valt er in het zuiden nog een laatste bui, maar in de rest van het land blijft het verder droog en dat zal heel de komende week niet veel anders zijn. Met name morgen en overmorgen lijken zelfs flink zonnig te worden. De temperatuur ligt de hele week rond de 22 graden en er staat hooguit een matige wind uit het noordoosten.

Nu ben ik voor mijn weerpraatjes toch afhankelijk van waarnemingen uit het hele land, dus moet ik ook de diverse weerfora in de gaten houden. Wat ik de laatste weken aantref op het bekendste weerforum gaat werkelijk alle perken te buiten. Er verschijnen al complete WINTER-tekeningen alsmede ook winterkaarten. Ik kan hier verschrikkelijk kwaad om worden. Het respect voor de overige seizoenen is op dat forum heel ver te zoeken. Zijn die mensen nu zo onderontwikkeld of ligt het aan mij?

Begrijp me niet verkeerd, ik respecteer ieder zijn of haar voorkeur, maar om nu midden in de zomer al bijna iedere dag over de winter te gaan beginnen gaat me echt veel te ver. En dan al die reacties... ik ga ervan over mijn nek. 

Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Vharz1
Het blijft genieten met de foto's van qltel uit de Harz...

 Vharz2
...natuur en uitgebreide vergezichten wisselen elkaar af.

 Vharz3
Dit is een stuwmeer en daar nam qltel nog een verfrissende duik in.

 Vharz4
Deze beelden zijn met de kettingzaag gemaakt....

 Vharz5
...en het resultaat is prachtig. Bedankt voor je mooie reportage qltel!