Tygo Gernandt verbaasd over donkere kant

Tygo Gernandt staat versteld van de donkere kant die hij bij zichzelf ontdekte. "Somber ben je toch nooit langer dan een paar uur? Nou, bij mij dus niet", zegt de acteur in Viva. Gernandt merkte de afgelopen twee jaar dat 'de koek even op was' en zocht professionele hulp.

"Op het moment ben ik aan de beterende hand, maar ik heb het lastig gevonden om er te zijn", legt Tygo uit. Hij wilde het liefst de hele dag in bed liggen en liet premières aan zich voorbijgaan. "Ik kon het niet opbrengen. Als je niet lekker in je vel zit, is die rode loper een opgave."

De 39-jarige acteur vertelde alleen zijn vrienden en kennissen over zijn worstelingen en zocht hulp. "Medicijnen gebruik ik niet, ik wil kunnen blijven voelen. Tegelijkertijd besef ik dat ik op werkgebied gas moet terugnemen. Dat ik er dingen naast moet doen om gelukkig te zijn."

Gernandt is blij met de vrijheid die het acteervak met zich meebrengt, maar ziet ook de nadelen ervan. "Het is ook een beperking van jezelf: je bent altijd met een ander bezig, nooit met wie je zelf bent. Ik ben nu op het punt beland dat ik heb besloten om gewoon eens zélf gelukkig te worden."