[CL] Uitslag PSV - AC Milan

PSV heeft de eerste ontmoeting met AC Milan in de vierde voorronde van de Champions League in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan. Volgende week is de return in Milaan.

PSV begon goed aan het duel en kreeg diverse mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Schoten van Matavz, Wijnaldum en Willems gingen er echter net niet in. Van het eerste moment van onoplettendheid achterin werd vervolgens direct geprofiteerd door Milan. Na een voorzet van Abate de vrijstaande El Shaarawy inkoppen. De Eindhovenaren waren echter niet uit het veld geslagen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Maher was met diverse schoten, waaronder één op de lat, dichtbij, maar PSV ging de rust in met een 0-1 achterstand.

In de tweede leek Milan de voorsprong te willen verdedigen en had PSV moeite om door de defensie heen te komen. Daarnaast kreeg El Shaarawy goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Toch kwam PSV langszij. Een schot van Bruma werd niet klemvast gepakt door Abbiati waarna Matavz raak kopte. Daarna ging het spel op en neer, maar gescoord werd er aan beide zijden niet meer.

PSV

1 - 1

AC Milan

 60' Matavz    15' El Shaarawy 
 
 Gele kaart: Maher, (PSV), K. Boateng, Muntari, Balotelli, (AC Milan)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Cakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Brenet
Bruma
Rekik
Willems
Wijnaldum
Schaars (Hiljemark/89)
Maher
Park (Jozefzoon/68)
Matavz (Locadia/76)
Depay
  Abbiati
Abate
Zapata
Mexès
Emanuelson
Muntari
N. de Jong (Poli/78)
Montolivo
K. Boateng (Niang/84)
Balotelli
El Shaarawy