AOL-CEO ontslaat man tijdens conference call

Internetaanbieder AOL verkeert al langere tijd in zwaar weer. CEO Tim Armstrong vergaderde daarom vrijdag telefonisch met duizend van zijn loonslaven om een naderende reorganisatie te bespreken.

NRC schrijft dat de baas pissig werd op een medewerker en hem direct de laan uit stuurde. Helaas voor Tim lekte het gesprek uit [fragment onder het bericht, ontslag rond 2:00].

"You're fired! Out!"
De medewerkers van Patch, een regionale nieuwsdienst van AOL, kregen van hun baas (die zichtbaar moeite deed om bezorgd over te komen) uitleg over het naderende onheil. Armstrong: "Als iemand denkt dat wat er nu gebeurt een grapje is en er geintjes over wil maken, dan kun je nu je spullen pakken en Patch vandaag nog verlaten."

Op dat moment zag Armstrong één van de duizend deelnemers aan het videogesprek een camera hanteren. Meteen reageerde de baas woest: "Abel, stop ogenblikkelijk die camera weg! Abel, je bent ontslagen! Eruit!"

Gesprek lekt uit; CEO zegt 'sorry'
Dit weekend lekte het gesprek uit dankzij één van de andere medewerkers, die een audio-opname had gemaakt. Woensdag heeft AOL daarom ook officieel excuses aangeboden.

Armstrong schrijft dat hij uit emotie handelde en een fout maakte. Abel Lenz was volgens de CEO eerder al verteld geen opnames te maken van vertrouwelijke gesprekken 'en nu hij dat vrijdag opnieuw deed leidde dat tot actie mijnerzijds.'

Of de excuses achteraf nog veel zullen betekenen is maar de vraag. Internetgebruikers op sites rond de wereld noemen Armstrongs actie het einde van het bedrijf.

AOL: party like it's 1999
AOL heeft al tijden moeite om mee te komen in de vernieuwende internetmarkt. Het lijstje bedrijven dat ooit door AOL werd opgekocht maakt dat vrij duidelijk: o.a. CompuServe, Winamp, ICQ en Netscape.

AOL, voorheen bekend als America Online, is de grootste internetaanbieder in de VS. Het bedrijf werd in 2000 opgekocht door mediagigant Time Warner, bekend van CNN, TIME Magazine, HBO, New Line Cinema, Warner Brothers en vele andere bedrijven