Marcelo in zijn nopjes met Hannover

In Nederland stond hij met grote regelmaat bloot aan hoongelach, maar bij Hannover 96 zien ze het wel zitten in Marcelo. Dat vertrouwen is wederzijds. Volgens de Braziliaanse verdediger die PSV deze zomer inruilde voor de Bundesliga, gaat zijn nieuwe club hoge ogen gooien.

"Mijn eerste indruk van Hannover is super", zegt hij op de clubsite. "Mijn medespelers hebben me goed ontvangen en op de eerste training heb ik veel plezier gehad. Ik zag ook direct dat er hier spelers met veel kwaliteit rondlopen. Ik denk dat plaatsing voor de Europa League in elk geval mogelijk is. We hebben een team dat dit kan redden."

Marcelo put moed uit het laatste competitieduel dat Hannover afwerkte. "Als we net zo spelen als tegen VfL Wolfsburg, afgelopen weekend, dan gaat dat geheid lukken. Belangrijk is om als team in dit doel te geloven. Ik geloof erin! Ik verkeer in een goede conditie, ik voel me goed. Als de trainer besluit me komend weekend op te stellen, dan ben ik klaar."

Vanaf het moment dat Hannover zich in Eindhoven meldde, is het snel gegaan. "De gesprekken met de coach en de assistent-trainer liepen al een paar weken. Ze hebben me gevraagd of ik wilde komen en ik heb direct toegezegd. Hannover is een mooie club, die in de Bundesliga speelt, waar het niveau hoger ligt dan in andere competities. De trainer heeft me laten weten dat hij hier aan een groot team bouwt, ik ben heel blij dat het gelukt is."