Despicable Me 2 hoogste omzet in Nederland dit jaar

De animatiefilm Despicable Me 2, in het Nederlands Verschrikkelijke Ikke 2, heeft de hoogste bioscoopomzet van 2013 tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs. De film draait nog volop in de Nederlandse bioscopen en heeft tot nu toe ruim zes miljoen euro opgebracht. Het vorige record was voor Verliefd op Ibiza, dat 5,8 miljoen ophaalde.

Despicable Me 2 is niet alleen in Nederland een succes. Universal liet vorige maand al weten dat de film de meest winstgevende is in de geschiedenis van de filmstudio, die ruim honderd jaar bestaat.

Het lijkt waarschijnlijk dat Despicable Me 3 niet lang op zich zal laten wachten. In elke geval is een film met alleen de kleine gele Minions al aangekondigd voor volgend jaar december.

In Despicable Me 2 wordt Gru ingeschakeld door de Anti-Villain League om het op te nemen tegen weer een nieuwe schurk. Uiteraard zijn zijn geadopteerde dochtertjes Agnes, Edith en Margot, en natuurlijk de talloze gele Minions, weer van de partij.


Despicable Me 2 hoogste omzet in Nederland dit jaar (Foto: Novum)