Vernieuwde iPad en iPad Mini mogelijk dit jaar

Apple komt dit jaar met een dunnere iPad en iPad Mini met een beter beeldscherm. Deze twee tablets worden volgens nieuwsdienst Bloomberg eind dit jaar onthuld. Topman Tim Cook maakte begin dit jaar al bekend eind dit jaar verschillende nieuwe producten op de markt te willen brengen.

Naast nieuwe tablets komt de techgigant dit najaar mogelijk ook met twee nieuwe smartphones. De geruchten rond de goedkopere iPhone 5C en de iPhone 5S, wellicht voorzien van een vingerafdrukscanner, doen al enkele maanden de ronde. De telefoons zouden 10 september onthuld moeten worden.

De introductie van nieuwe producten is belangrijk voor Apple. Investeerders verweten Apple vorige maand een gebrek aan innovatie. Het marktaandeel van de techgigant is gekrompen door de opkomst van concurrenten als Nokia, Samsung en HTC. Naast het vernieuwen van bestaande producten zou Apple ook bezig zijn met een eigen televisie en een smartwatch.

Ook geeft Apple dit najaar zijn iOS-besturingssysteem een compleet nieuw uiterlijk. Het is visueel de eerste ingrijpende aanpassing aan het menu van de aanraakapparaten sinds de introductie van de iPhone in 2007.