Blackberry overweegt verkoop of samenwerking

Blackberry overweegt een investeerder of koper te zoeken. Ook bekijkt het techbedrijf of een samenwerking met andere partijen mogelijk is. Dat heeft het telefoonbedrijf maandagmiddag bekendgemaakt. Blackberry benadrukt dat het gaat om een oriënterend onderzoek geleid door het bestuur. 

Blackberry heeft moeite zijn nieuwe product aan de man te krijgen. Het dit voorjaar gelanceerde besturingssysteem Blackberry 10 is niet het succes waarop werd gehoopt. Na de presentatie van de kwartaalcijfers in juni zakte het aandeel met bijna dertig procent. In het tweede kwartaal zijn wereldwijd 2,7 miljoen Blackberry 10-apparaten verkocht, waaronder de Blackberry Z10.

Blackberry ondervindt op het gebied van telefoons vooral concurrentie van Samsung en Apple. Daarnaast verkiezen veel consumenten Android of iOS als besturingssysteem voor hun telefoons, wat de verkoop van Blackberry 10 ondersteunende smartphones niet ten goede komt. Windows Phone is inmiddels wereldwijd het derde meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones. 

Met welke partijen wordt gesproken, is niet bekendgemaakt.