Nijmeegs bedrijf vindt eigen troep op de stoep

Personeel van een Nijmeegs bedrijf dat fondsen werft voor goede doelen, toverden afgelopen zondagavond een strandje aan de waal om tot vuilstortplaats tijdens een personeelsuitje, zo meldt omroep Gelderland.

De personeelsleden werden dinsdagochtend onaangenaam verrast door een berg afval voor hun deur. Het bleek hun eigen afval dat zij niet hadden opgeruimd na een barbecue op het strandje.

De uitvoerder van deze variatie op de grap met de hondendrol was Nijmegenaar Jeroen van Deelen. Hij liet die avond zijn hond uit op dat strand en zag daar de feestende personeelsleden. Jeroen maakte nog even een praatje met de feestneuzen en verzocht hun vriendelijk om na afloop wel de rommel op te ruimen. Ter ondersteuning bood hij ook nog een grote afvalzak aan.

Toen van Deelen de daaropvolgende maandag wederom het strand bezocht zag hij een grote bende. Hij besloot om het personeel van het bedrijf duidelijk te maken dat dit erg asociaal was en verzamelde al het afval voor het goede doel, een schoner strand.

Het verzamelde afval doneerde hij die maandagavond terug aan de fondsenwerver, die dinsdagochtend vreemd opkeken. Jeroen was wel zo vriendelijk geweest om de herkomst van de gebruikte goederen te vermelden middels een grote poster bij het afval waarop in niet mis te verstane bewoording stond aangegeven dat zij dit hadden moeten opruimen.

De goedendoelenmannen wilde niet met omroep Gelderland hierover spreken maar hadden wel een goed gesprek met Jeroen. Deze wilde wel aan de omroep kwijt dat de besturende laag verklaarde eerder te zijn vertrokken en daarom. Ook is er toegezegd dat men de feestbeesten zal aanspreken op hun gedrag.

Jeroen vindt dat eigenlijk wel wat magertjes, hij had gehoopt op een excuus en eventueel een strafexpeditie voor de vervuilers om het strand een keer schoon te maken.

Update 12.40 uur
Adnan Dzigal, directie van Direct Result, vond het achteraf bezien ook wat magertjes en niet kunnen, tijdstip en biertjes zijn geen excuus stelt hij. Daarom biedt hij alsnog excuus aan voor de rommel en stuurt hij drie medewerkers op strafexpeditie naar het Waalstrandje.

De drie ervaringsdeskundigen zullen aldaar de bezoekers gaan wijzen op de mogelijke gevolgen van het achterlaten van rommel.

Jeroen heeft gemeld 'erg blij' te zijn met dit initatief.