Seks maakt vrouwen slimmer

"Wat kijk je dom. Neuken?" Het zou zomaar eens de nieuwe openingszin zijn om een sletje van het VMBO te scoren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een orgasme vrouwen slimmer maakt.

Professor Barry Komisaruk van de Rutgers University in New Jersey heeft voor zijn onderzoek vele klaarkomende vrouwen bekeken. Tijdens dit kutkwarwei onderzocht de wetenschapper de bloedstroom in de grijze massa van deze dames. Hieruit kan een opmerkelijke conclusie worden getrokken.

"Een orgasme geeft ons volledige brein een goede workout. Bij kruiswoordpuzzels of sudoku’s vertonen slechts enkele delen van het brein meer hersenactiviteit", aldus Komisaruk, die al 50 jaar het vrouwelijk orgasme bestudeert. Oftewel, verbrand het sudokuboekje van je vriendin of vrouw, en begraaf je hoofd tussen haar dijen!

"Bij een seksuele climax stroomt er meer bloed naar de hersenen. Het stuwt voedingsstoffen en zuurstof naar het brein." Een hoogtepunt maakt een vrouw niet alleen intelligent, het werkt ook pijnstillend. Ook zou een orgasme depressies kunnen voorkomen, aldus de 72-jarige kuttenkijker.