Bloodhound Gang Rusland uitgemept

Eerder werd bekend dat de Amerikaanse band Bloodhound Gang niet meer welkom is in Rusland. Er was alleen één klein probleempje: ze waren al in Rusland. Gelukkig was een stel behulpzame Russen te porren om de band het land uit te helpen. Met eieren en vuistslagen, welteverstaan.

Tijdens een optreden in het Oekraïense Odessa op 31 juli haalde bassist 'Evil' Jared een Russische vlag tevoorschijn. Na: "Zeg dit niet tegen Poetin!" geroepen te hebben, haalde hij de vlag door zijn bilnaad. Zanger Jimmy Pop probeerde zich te verontschuldigen door te zeggen dat Rusland beter is dan Amerika. Dan gaat de band verder met spelen.

Fast-forward naar 3 augustus. De band moet een optreden geven in het Zuid-Russische Anapa, maar bij aankomst krijgen ze te horen dat het niet doorgaat. De reden: er is een filmpje opgedoken van Evil Jareds stunt, en de Russische minister van Cultuur is woedend. De bandleden zijn volgens hem 'idioten' die zo snel mogelijk hun koffers moeten pakken.

De band neemt zijn advies ter harte en neemt direct een minibusje naar het vliegveld. Onderweg worden ze bekogeld met eieren en tomaten. Op het vliegveld van Anapa bestormt een groep nationalisten de VIP-ruimte. Ze geven de bandleden rake klappen en een bandlid wordt bijna gewurgd met een Amerikaanse vlag.

Tenslotte werd Evil Jared nog opgepakt. Ontering van de vlag is namelijk een misdaad in Rusland. Justitie in Rusland heeft aangegeven volledig bereid te zijn hem te vervolgen.

Uiteindelijk werden de visa van de bandleden sterk ingekort. Ze moesten 'binnen het uur' het land verlaten. Dit deden ze dan ook stilletjes, als dieven in de nacht. Gelukkig hebben we de beelden nog:


'Evil' Jared Hasselhoff besluit z'n reet af te vegen met de Russische vlag...

 

... en krijgt daarvoor klappen van Russische 'kozakken'. (Bron: Youtube/AnapaToday)