'Gordon Ramsay maakte mij tot God'

De meningen zijn verdeeld over topchef Gordon Ramsay. Sommigen vinden hem een grofgebekte blaaskaak, anderen een gepassioneerde professional. Maar iedereen blijkt ernaast te zitten, zo zegt Masterchef-deelnemer Josh Marks.

Marks, een van de grote kanshebbers bij de Amerikaanse versie van de tv-kookwedstrijd Masterchef, vertelde aan de politie dat Ramsay een 'asshole' is. Op zich niet zo verrassend, maar wat volgde was des te schokkender: Ramsay zou bezit hebben genomen van Marks' lichaam en Marks toen veranderd hebben in God.

Wie denkt dat dit het incoherente gebazel van een gek is, heeft gezien de omstandigheden waarschijnlijk gelijk. Marks werd namelijk gespot door een agent bij de Universiteit van Chicago terwijl hij, zijn gezicht vol krassen, een noodtelefoon probeerde te gebruiken. Toen de agent Marks aansprak, sloeg hij de agent en probeerde diens pistool te pakken.

Daarop werd Marks opgepakt, American style: met een paar knuppels in z'n nek en een bus pepperspray in z'n ogen. Hij wordt aangeklaagd wegens mishandeling van een agent en poging om een agent te ontwapenen. Hij kan maximaal veertien jaar cel krijgen.