Dikzak uit Nieuw-Zeeland gezet

Het visum van chef-kok Albert Buitenhuis (waarschijnlijk geen familie van de zanger van Van Dik Hout), wordt niet verlengd. Reden hiervan zijn de onacceptabele gezondheidsrisico’s die een dikkerd als Albert nu eenmaal heeft, vindt de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland.

Zes jaar geleden lieten Albert en zijn vrouw Marthie Zuid-Afrika voor wat het was en vertrok het stel naar Nieuw-Zeeland om daar nieuw geluk te zoeken.  Het land binnenkomen leek voor een kok als Albert geen probleem, ondanks zijn gewicht van 160kg. Volgens vrouw Marthie werd het visum elk jaar, zonder noemenswaardige probleem verlengd. In de tussenliggende jaren viel Albert 30kg af, zodat zijn gewicht tegenwoordig nog slechts een schamele 130kg is.  Na zes jaar kwam er roet in het eten: de immigratiedienst besloot dat Albert te zwaar was en daardoor een onevenredig grote kans maakt op ziektes als diabetes, een hoge bloeddruk en hartziekten. Reden genoeg voor de immigratiedienst om de bolle kok het land uit te schoppen.

Nieuw-Zeeland heeft relatief veel vetkleppen: 30% van de bevolking kampt met obesitas.  Een woordvoerder van de immigratiedienst heeft verklaard dat het belangrijk is dat nieuwe inwoners een acceptabele gezondheidsgraad hebben.