Paus maakt Nederlandse studente blij

De Nederlandse studente Annemarie Scheerboom heeft paus Franciscus donderdagavond tijdens de Wereldjongerendagen in het Braziliaanse Rio de Janeiro namens Europa welkom geheten. Ze deed dat volledig in het Nederlands. De 21-jarige Utrechtse had daarna een korte ontmoeting met de kerkleider.

Scheerboom sprak voor een publiek van ruim een miljoen mensen een gebed uit en beklom daarna het podium waarop de paus stond. Ze omhelsde Franciscus en sprak enkele woorden met hem. "Het was echt supermooi", reageerde Scheerboom na afloop tegenover de EO. "Ik wilde hem eigenlijk een knuffel geven maar durfde niet zo goed. Gelukkig kwam hij zelf op me af."

Franciscus bleek zelf ook over een kleine Nederlandse woordenschat te beschikken. Nadat de paus vroeg waar Scheerboom vandaan kwam, vroeg hij haar in het Nederlands hoe het met haar ging. De studente overhandigde de kerkleider daarna enkele cadeaus, waaronder een zelfgemaakte roze portemonnee.

Paus Franciscus is sinds maandag in Brazilië voor de Wereldjongerendagen. Het is zijn eerste buitenlandse reis sinds de vroegere Argentijnse kardinaal Jorge Bergoglio in maart tot paus werd gekozen.