FOK! wat een weer...Onweer

Hallo allemaal! We kunnen ons gaan opmaken voor een benauwde en onweersachtige dag. Gisteren vielen er al een aantal stevige buien, maar die bleven vrij lokaal. Vanmiddag verwacht ik toch wel op grotere schaal fikse buien.

Het is echter wel heel moeilijk om aan te geven waar en wanneer de buien ontstaan en hoe zwaar ze zullen worden. Feit is dat iedereen er wel kans op maakt. Toch zullen er ook plaatsen zijn waar weinig zal gaan gebeuren en we zullen dit dus moeten afwachten. De kans op een zware bui ligt echter wel duidelijk hoger dan de afgelopen dagen. Het wordt ook benauwd met temperaturen die tussen de 27 en 29 graden komen te liggen. Door de hoge luchtvochtigheid zal het dus smerig aanvoelen buiten. Overigens zijn bij de buien hagel en zware windstoten mogelijk en valt er plaatselijk zeer veel regen.

Ook morgen en zondag is er kans op (zware) onweersbuien. Het blijft hierbij nog wel zomers warm, al komt de hittegolf op zondag wel even in gevaar.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

DJOnweer
DJ Koelkast zag de vogels vluchten bij nadering van een onweersbij in de Noorkop.

Vuurkorf
Op deze warme zomeravonden zit qltel met zijn gezin gezellig rond de vuurkorf.