Waterfiets gestolen van autistisch jochie

Gevoelens van verdriet en woede overheersen momenteel bij de familie Bleeker uit Alkmaar. Een stuk verdriet is namelijk zo flink geweest de waterfiets te stelen van de zoon des huizes, dit terwijl de gerenoveerde boot pas sinds een week in gebruik was genomen.

Voor de 12-jarige Sem was het een uitkomst: lekker de  Alkmaarse wateren onveilig maken met een waterfiets. Sem heeft namelijk een motorische aandoening en kon juist met dit vervoersmiddel prima overweg. Ook hielp het Sem om in aanraking te komen met vriendjes, hij heeft namelijk een lichte vorm van autisme en maakt wat moeilijk contact met leeftijdgenoten.

Helaas sloeg vorige week het drama toe: een buurvrouw hoorde om zes uur ‘s ochtends wat gerommel in de achtertuin en ging maar eens poolshoogte nemen. Ze was net op tijd om te zien hoe een man wegvoer met de waterfiets, dit ondanks het stuk touw en kettingslot waar het vaartuig en vastlag. Het zou hier een man van rond de dertig jaar betreffen, gehuld in een zwart T-shirt, waarop de tekst ‘FBI’ zou zijn gedrukt.

Moeder Maaike hoopt dat de dief gewetensbezwaren krijgt en het bootje terugbrengt. “Je steelt toch niet van een kind.”