Camping overboekt: brandweer opgeroepen

Nederland zou Nederland niet zijn als er niet altijd iets te zeiken valt. En vooral met het warme weer van vandaag is dat geen enkel probleem. Bezoekers van camping De Marina Beach in Zeeland hebben echter wel heel erg last van de hitte.

Even na half negen deze avond werden een ambulance, twee wagens van de brandweer en de politie opgeroepen om enkele heethoofden koel te houden en te komen bemiddelen bij een conflict op de camping. Een boze menigte zou met barbecue-vorken en tentstokken de bedrijfsleiding van de camping belagen.

Het is namelijk zo druk dat het grasveld overboekt is en er voor een aantal campinggasten geen plek meer is. Die boodschap en de godgeklaagde hitte zorgden ervoor dat enkele campingasten uit hun teenslippers schoten. De veiligheidsregio Zeeland besloot om de hele situatie te scharen onder 'GRIP 1'. Dit omdat er coördinatie ter plaatse nodig was tussen alle aanwezige hulpdiensten.

De opgeroepen, speciale, ambulance met bijbehorend team van het GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) moest zich ontfermen over de bezoekers die de hitte niet meer konden weerstaan en onwel werden. De drie commandowagens van de brandweer zijn ter plaatse gekomen om de zorg voor de 'slachtoffers' soepel te laten verlopen.

Wat er met de campinggasten waar geen plek meer voor is gaat gebeuren is onbekend. De politie probeert momenteel te bemiddelen tussen de gasten en de camping. Wellicht kunnen ze met z'n allen in de commandowagens van de brandweer slapen...