Tweedehands cabrio populair

De verkoop van tweedehands cabriolets is in het eerste halfjaar van 2013 sterk gestegen. Autobedrijven verkochten tussen januari en juni ruim vijftienduizend gebruikte cabrio's, bijna negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de totale markt voor occasions is juist sprake van een krimp van 2,4 procent, zo meldt VWE voertuiginformatie en -documentatie maandag.

De stijging is te danken aan de verkoopgroei in het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal bleven de verkopen juist twee procent achter in vergelijking met een jaar eerder. Populairste cabrio is nog altijd de Volkswagen Golf met ruim 1400 exemplaren, een groei van 8,3 procent met vorig jaar. De Fiat 500c is met afstand de sterkste stijger, met een groei van 183 procent naar ruim vijfhonderd stuks.

De Porsche 911 leidt de ranglijsten in het duurste segment tweedehands cabrio's, met 280 verkochte exemplaren. Dat is 23 procent meer dan vorig jaar. Ook andere dure open auto's waren afgelopen jaar in trek: de verkoop steeg in het eerste halfjaar met ruim 28 procent naar 375 occasions.