FOK! wat een weer... Zonnig en tropisch warm

Goedemorgen! In vrijwel het hele land steeg de temperatuur gisteren naar tropische waarden en vandaag komen er zelfs nog een paar graden bij. Langs de kust koelt het in de loop van de dag iets af door een naar noord draaiende wind. Op de Wadden blijft het sowieso wat frisser.

Elders in het land liggen de maxima vanmiddag tussen de 29 en 34 graden. Opnieuw tropische warmte dus. Hierbij is er veel zon en zien we maar een klein beetje sluierbewolking. Er is een heel kleine kans dat er zich in de loop van de middag en avond een enkele warmtebui ontwikkelt en dat dan vooral in Limburg. In deze hitte is het verstandig om veel te drinken en als het niet nodig is geen zware inspanningen te doen.

Morgen is het ook nog bloedheet, maar in de avond zou het plaatselijk tot onweer kunnen komen. Dit is echter nog vrij onzeker, mogelijk komen deze buien pas laat op woensdag. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Zonsopkomst
Klap was gisteren vroeg uit de veren en maakte deze schitterende zonsopkomst mee.

 Zonsopkomst2
Een prachtig effect! Twee zeer fraaie foto's van Klap.