Weer elektrocutie bij opladen iPhone in China

Er is opnieuw iemand geëlektrocuteerd tijdens het opladen van een iPhone in China.  Maandag berichtten we van een soortgelijk incident. In beide gevallen wordt nu vermoed dat de boosdoener een niet-originele oplader is.

De 30-jarige Wu Jiantong verbond zijn iPhone 4 met een oplader  toen hij het opeens uitschreeuwde van de pijn. Zijn zus was in de buurt en trok meteen de oplader uit het stopcontact, waarbij ze zelf ook onder stroom kwam te staan. Tegen die tijd kronkelde haar broer van de pijn met het schuim op de mond en reageerde hij nergens meer op.

Toen de hulpdiensten arriveerden moest Wu gereanimeerd worden. Eenmaal in het ziekenhuis in Beijng hebben de dokters hem kunnen stabiliseren, maar ondertussen ligt hij al 10 dagen in coma. Dit wegens een lange periode van zuurstofgebrek in de hersenen.

Opmerkelijk genoeg blijken de telefoon en oplader nog in prima conditie te verkeren. Wu’s zuster heeft aangegeven dat de oplader niet origineel van Apple is maar van een derde partij. Bij het incident van afgelopen maandag wordt ondertussen ook vermoed dat een niet-originele oplader de oorzaak was.