Kampers nemen wraak op politie om inval

Na een valse melding van een drenkeling heeft woensdagnacht in Utrecht een aantal voertuigen lekke banden opgelopen. Er lijkt opzet in het spel: de straat lag bezaaid met kraaienpoten. Woonwagenbewoners laten aan het AD weten dat zij op deze manier wraak wilden nemen op de politie vanwege een inval van een paar weken geleden..

Bij de politie kwam rond 00.15 uur een melding binnen van een drenkeling in het Amsterdam-Rijnkanaal. Hulpdiensten rukten uit, maar na anderhalf uur werd de zoektocht gestaakt. "Het vermoeden bestond dat het een valse melding betrof", zegt een woordvoerder van de politie.

Vervolgens bleek dat de banden van twee politieauto's, een ambulance, een brandweerauto en de voertuigen van twee journalisten lek waren. Bewoners van het nabijgelegen woonwagenkamp zeggen tegen het AD dat zij de kraaienpoten hebben neergelegd om wraak te nemen voor een inval een aantal weken terug, Toen beëindigde de politie een luidruchtig feestje in het kamp.

"We nemen deze zaak heel hoog op", zegt de zegsman van de politie. "We gaan de melding onderzoeken en ook het verhaal in het AD. Dit is niet alleen vernieling, maar door de valse melding zijn heel veel hulpdiensten onnodig uitgerukt. Dat is gevaarlijk als ergens anders een incident is."