Saldo PayPal even -92 biljard

Een inwoner van de staat Pennsylvania was heel eventjes blij verrast toen hij het maandelijkse bankafschrift-mailtje van PayPal opende. Zijn nieuwe saldo bedroeg namelijk 92.233.720.368.547.800 dollar, oftewel bijna honderd biljard (honderd miljoen miljard).

Dat meldt CNN vandaag. PayPal liet het geld echter snel storneren. Toen de man na het lezen van de e-mail inlogde op de PayPal-site stond zijn saldo weer iets boven de gebruikelijke 0. De man, Christopher Reynolds genaamd, vindt het 'een opmerkelijk iets. Ik weet het niet, wellicht haalde iemand een geintje uit.'

Gevraagd wat hij zou hebben gedaan met het geld, zegt Reynolds dat hij 'waarschijnlijk de staatsschuld zou hebben afgelost.' Gezien die 16,8 biljoen bedraagt, zou Reynolds daarna nog 92,21 biljard dollar uit te geven hebben.

PayPal geeft aan 'dat het duidelijk een fout betrof' en dat ze 'het waarderen dat meneer Reynolds dat ook zo inzag.'

Update 19:57 uur
Het artikel blijkt maar half te kloppen, zo melden de oplettende users op de CNN-site. In plaats van 92 biljard te kríjgen, bleek PayPal dat bedrag te hebben afgeschreven - het saldo was dus negatief in plaats van positief, getuige ook het minnetje op de e-mail van de man, waarvan een afbeelding in het bronartikel staat.

Om de situatie op te lossen heeft PayPal daarom de 92,23 biljard teruggestort. De man zal kortom niet heel even blij, maar heel even doodsbenauwd zijn geworden.