Brandweer overreed passagier rampvliegtuig

Een van de twee tieners die zijn omgekomen bij het vliegtuigongeluk in San Francisco is inderdaad aangereden door de brandweer. Of Ye Meng Yuan op dat moment nog in leven was en de aanrijding haar fataal is geworden is volgens de politie nog niet duidelijk.

De 16-jarige Chinese studente lag op de landingsbaan, bedekt met blusschuim. "Toen de brandweerauto draaide en keerde om verder te gaan met het blussen van het vuur in de cabine werd het slachtoffer gevonden in het door de truck getrokken spoor", zei politiewoordvoerder Albie Esparza. De lijkschouwer heeft zijn onderzoek naar de oorzaak van de dood van het meisje nog niet afgerond.

De tweede dode, een 17-jarige Chinese, werd gevonden op de plaats waar de Boeing 777 zaterdag op het asfalt smakte en zijn staartstuk verloor. De overige 305 inzittenden overleefden het ongeval wonderwel, al liepen velen wel verwondingen op.

Het gecrashte toestel van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines zou de landing te laag en te traag hebben ingezet.