Lumia 1020 wordt vandaag gepresenteerd

Nokia gaat vandaag om 17.00 uur hun nieuwe toestel, de Lumia 1020 met PureView, presenteren. Dit nieuwe toestel is de opvolger van de in 2012 verschenen Nokia 808, de eerste telefoon die werd voorzien van de PureView Camera-technologie. 

De geruchten deden al langer de ronde dat Nokia dit jaar met een nieuw PureView-toestel op de markt zou komen en het moment lijkt dan vanavond daar te zijn. Hoewel het toestel nog niet officieel is aangekondigd, zijn de specificaties al wel 'gelekt'. Zo bevat het toestel een 1.5 Ghz dual-core Snapdragon, 2 GB geheugen, 32 GB interne opslag, HD 1.2 Megapixel wide angle Front Camera en natuurlijk de PureView 41 MP sensor met Optische Beeld Stabilisatie. 

Wat verder opvalt in de volledige specs, is dat het toestel ondanks de veel grotere camera, in omvang nauwelijks groter is dan de Lumia 920. Zoals je hieronder kunt zien, is het ook mogelijk om een extra case om het toestel heen te zetten, zodat je meer het gevoel krijgt echt een camera in je handen te hebben.

De Nokia webcast is hier te volgen.

Nokia Lumia 1020