GTA V heeft ruim duizend voertuigaanpassingen

Imran Sarwar, producer en lead mission designer voor Grand Theft Auto V, heeft aangegeven dat het spel meer dan duizend aanpassingsmogelijkheden heeft voor de voertuigen. Hij zegt dit in een interview met website Game Informer.

"Meer dan er een simpele extra optie van te maken waar spelers mee kunnen experimenteren, wilden wij het uitbreiden en op een dermate diepe manier integreren dat het echt een onderdeel wordt van de speelbare wereld in het spel", zegt Sarwar. "Sommige missies zullen je ook vragen om je voertuig op een bepaalde manier aan te passen, maar we hebben de voertuigaanpassingen over het geheel ook een stuk uitgebreider gemaakt dan in San Andreas."

Sarwar zegt in het interview ook dat de 'Pay and Spray' uit eerdere spellen niet terugkomt. In plaats hiervan kun je je auto of motor laten aanpassen bij LS Customs. Dit is een reeks winkels waarbij je in elke winkel alle aanpassingen die je wilt kunt laten uitvoeren.

"Je kunt je auto of motor naar binnen rijden, met de monteur praten en hem laten aanpassen", legt Sarwar uit. "Naast een hele reeks aan cosmetische aanpassingen zoals carrosseriekleur, getinte ramen, bull bars en gekleurde wielrook hebben we ook een aantal aanpassingen die de gameplay veranderen."

"Een aantal gameplayveranderende aanpassingen zijn remmen, kogelvrije banden en beplating, motorupgrades, klaxons en natuurlijk een algehele reparatie van je voertuig. Er zijn meer dan duizend aanpassingen in het spel. Als je klaar met met het aanpassen kun je er een foto van maken met de gsm in het spel en deze uploaden naar de Social Club."

Grand Theft Auto V komt 17 september uit op PlayStation 3 en Xbox 360.