Mabel wil privacy

Mabel hoopt en verwacht dat media de privacy van haar gezin deze zomer in Nederland respecteren. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag. Eerder op de dag werd bekend dat prins Friso naar Nederland is gebracht en in Paleis Huis ten Bosch de zomer zal doorbrengen. Zijn situatie is ongewijzigd.

Mabel laat verder weten dankbaar te zijn dat de media de privacy van haar en haar gezin de afgelopen anderhalf jaar hebben gerespecteerd.

Op Huis ten Bosch, waar Friso's moeder prinses Beatrix woont, wordt de prins verzorgd door een medisch team. Friso's gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend, maar verdere behandeling in een ziekenhuis is niet noodzakelijk, meldde de RVD eerder. De toestand van de prins wordt omgeschreven als 'minimal consciousness'.

De 44-jarige Friso kwam vorig jaar februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht. Een week later vroeg de familie al de privacy van Friso en zijn gezin te respecteren. Op 1 maart werd hij opgenomen in het Wellington-ziekenhuis in Londen, waarvandaan hij nu is overgebracht naar Nederland.