Publiek geniet van De Wereld Draait Buiten

Een gemengd publiek genoot zondag van een gevarieerd programma bij de eerste editie van De Wereld Draait Buiten. Bij de Westergasfabriek in Amsterdam had het publiek de keuze uit cabaret, muziek en verschillende voordrachten. Het uitverkochte festival is een spin-off van het VARA-programma De Wereld Draait Door.

De Eindhovense band Mozes and the First Born had de eer de aftrap van het festival te mogen verrichten. "Veel water drinken", waarschuwde de presentator die de rockband aankondigde, aangezien de temperaturen buiten hoog opliepen.

De singer-songwriters van Giel Beelen bleken populair, mensen konden niet meer naar binnen en de omroeper riep mensen op ergens anders heen te gaan. Arjen Lubach was even later blij dat 'zijn' zaal zo goed gevuld was. "Wow wat zijn jullie met veel, dat had ik niet verwacht", zei de cabaretier. "Ik sta als een van de eersten en dat heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat mensen nog niet dronken zijn en het nadeel is dat mensen nog niet dronken zijn."

Ali B, die met onder anderen Brownie Dutch op het podium stond, probeerde nieuw materiaal uit op het publiek, een tekst gebaseerd op zijn leven. Later zondag staan nog optredens van onder anderen bioloog Freek vonk, Triggerfinger, Douwe Bob en Ben Howard op het programma.