Hugo Borst terug op televisie

Hugo Borst keert terug op televisie. Hij krijgt een prominente rol in het NOS-presentatieteam van het WK voetbal in Brazilië volgend jaar, heeft de omroep maandag bekendgemaakt. De 51-jarige sportjournalist legde tweeënhalf jaar geleden al zijn tv-werk neer omdat hij tegen een burn-out aan zat en een gebrek aan inspiratie had.

"Ik ben eind 2010 gestopt met al mijn televisiewerk, waaronder Studio Voetbal. Sindsdien heb ik altijd contact gehouden met de mensen van de NOS", laat Borst weten in een persverklaring. "Overigens zal ik, tot het WK van volgend jaar, geen andere tv-klussen aanpakken."

Borst is op 4 augustus, de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen, wel al te horen in NOS Langs de Lijn. Hij neemt met Henry Schut de zondagmiddageditie van het radioprogramma op zich. Het duo vervangt de vertrokken Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten. Schut maakt overigens ook deel uit van het tv-team voor het WK 2014. Hij en Borst maakten tijdens het toernooi in 2010 samen het WK Journaal.